arçelik 3400 çamaşır makinası kontrol kart arızası

Katılım
26 Kas 2008
Mesajlar
32
Puanları
1
Yaş
39
--------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar bende arçelik 3400 çamaşır makinası var. Yıldırımdan motor devir kartının üzerindeki bazı devre elemanları yanmış ve değerleri okunmuyor. EVRE ELEKTRONİK yapımı bir kart. R13 direnci ile D2 diyotu. Ben elektronikçiyim. Eğer elinde bu makinadan olan varsa bana bu malzemelerin renk kodlarını veya adlarını yazabilirmisiniz. Bu karttan temin etmek istesem nasıl temin edebilirim Lütfen acil yardım....
 
R 13= 10Kohm
D2= 1N4148
TDA 1085 mutlaka degişmeli
motor soketine su gitmiş motor tako bobininin degişimide gerekebilir!
bulundugun ili bildirirsen yardımcı olurum.
kolay gelsin.
 
ilginize çok teşekkür ederim. muğladayım. bu kartın yenisini nereden temin edebilirim fiyatı ne kadardır tel veya web varmı?
 
ilginize çok teşekkür ederim. muğladayım. bu kartın yenisini nereden temin edebilirim fiyatı ne kadardır tel veya web varmı?

mugladaki arcelik servisleri satış yaparmı bilmiyorum şansını denemede yarar var diye düşünüyorum. Bulamazsanda,tedarik edemezsen kargo ile yollarım ama kargo bedeline degmez
kartın bedeli 12 lira

Bana ulaşmak istersen BEYİNCİ ALİ USTA diye google arattır her bilgime ulaşabilirsin
 
ali ustam çok teşekkür ederim. ben yarın bir deneyeyim. cd 4051 entegresi sanırım bozulmamıştır. eğer problem yaşarsam siz bana yollarsınız. sizi ulaşabileceğim telefonunuz varmı?
 
ali ustam çok teşekkür ederim. ben yarın bir deneyeyim. cd 4051 entegresi sanırım bozulmamıştır. eğer problem yaşarsam siz bana yollarsınız. sizi ulaşabileceğim telefonunuz varmı?

kırmızı ile işaretli yerleri degiştirin
 

Ekli dosyalar

  • 4300-02.JPG
    4300-02.JPG
    66.2 KB · Görüntüleme: 251
Son düzenleme:
ali ustam resimdeki kartın aynısı. ben yarın bir deneyeyim. görüşmek üzere.Herşey için sağol..
 
Benzer bir durumla daha önce ben de karşılaşmıştım. O zaman arızayı tetikleyen yıldırım değildi. Kartı birkaç kez tamir ettim ama arıza başka zamanlarda tekrarladı. Servis çağırdım, motor+kart değişti.

Motoru açtığımda tako etrafında kömür tozları birikmiş olduğunu görmüştüm. Herhalde oradan pic16c54 timer0 a giden hatta atlama yapmış. Makinanız oldukça eski. Motoru değişmemiş ise, tako'su fırça tarafında ise tako etrafında toz birikmiş olabilir. Aklınızda olsun, arıza tekrar ederse sorunu motorda arayın.

Aşağıdaki şemayı karttan çıkartmıştım. Hatasız şema çıkartmaya çalıştım ama gözden kaçmış birşeyler olabilir. Bu arada sizin kartla benimki biraz farklı gibi. Makina modeli yanlış hatırlamıyorsam aynı (makinayı değiştirdiğim için hatırlayamıyorum).
 
iyi akşamlar arkadaşlar. Kart üzerindeki malzemeleri değiştirdim. Makina tam gaz direk olarak çalışıyor triyakta sağlam. R13 dierci yine çok ısınıyor. Sanırım takodan ama motorda hangi uçlar acaba. Basit bir ölçme metodu varmı?
 
motor soketinin 6-7 nolu ayakları siemens motorda 28ohm , c.e.s.e.t. motorlarda 54 ohm göstermesi gerekir.Bu ayaklara ölçü aletini baglar acv bölümünde ölcüm yaparsan (elinle motoru çevirirsen) 4v-6v arasında anlık bir gerilim görürsün .
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,167
Mesajlar
915,614
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst