Camaşır makinasının altından su akıtma nedenler?

Katılım
5 Eyl 2007
Mesajlar
79
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar camaşır makinası su kacırıyor su alım ve akırma hortumunda herhangi bir kacak yok nereden olabilir bu halde calışması makinaya zarar veririmi veririse zararı neler olabilir bilginize sunarım?
 
Tahlİye Motoruna Gİren Hortumu Kontrol Et Dostum Zarari İlerİ DÖnÜk Olacak Mesela Su Sevİyesİ DÜŞtÜkce ÇaliŞma Esnasinda Sevİye Kontrol FlatÖrÜ Kontak DeĞİŞtİrecek Makİnen Su Yok Sanacak Ve Durack Hatta Rezİstansin Kuru ÇaliŞacak Ve Yanacak Daha Ne Olsun :)
 
öncelikle makinadan akan suyun temizmi yoksa deterjanlımı olduğuna bakmalısın temiz su ise su giriş hortumlarından veya deterjan kutusundan akıtır.deterjanlı su ise kazan körüğü pompa hotumu veya pis su aktarım organlarından olabilir paslı su ise rulman grubundan geliyodur.
 
su giriş ventili ve hortumlarda sorun yok demişsiniz, su tahliye pompası ve hortumundada problem yok diyorsanız.
*** kazan ile kapak arasında plastik körük vardır muhtemelen o delinmiştir. Bu noktadan akan su az olduğu ve dağıldığı için çoğu zaman anlaşılamaz.
***kazan delinmiş olabilir.
***kazan arkasında ısıtıcının girdiği noktadan kaçırabilir kontrol edin.
*** çamaşır makinenizin altından fener tutarak suyun geldiği noktayı görmeye çalışın hortum delinmesi veya vibrasyondan dolayı kelepçe kayması gevşemeside olabilir.
 
-Makinenizin öncelikle giriş hortumunu ve tahliye hortumunu kontrol edin eğer bir gevşeklik veya yerinden çıkma söz konusu ise yerine takın..Ama hortumlarda bir patlama, çatlaklık veya yırtıklık varsa yenisi ile değiştirin..

-makinenin içinde bulunan hortumlar yani deterjan-kazan ve pompa-kazan arasında bulunan hortumlarda bir gevşeklik veya yerinden çıkma olabilir..eğer durum böyle ise yerine takılır..yırtılmışlar ise değiştirilir..

-Makinenizin körük contası delinmiş olabilir..Eğer durum bu ise değiştirmekten başka yol yok..

-Kazan delinmiş veya rulman yataklarının olduğu yerden su akıtıyorsa o zaman rulman yatakları ve kazan değiştirilir..

-Son olarakta rezistans gevşemiş olabilir..eğer gevşemiş ise iyice sıkılır...

Kolay gelsin..
 
arkadaşım çamasır makinenin altında kazandan çıkıp pompa motoruna giden hortumu kontrol et zamanla çatlamadan dolayı kaçırma yapabilir.makinan plastik kazan ise delinmiş olabilir alttan kontrol et.çelik kazan ise rulman yuvasından yani kazanın arkasında bulunan kayışın takılı olduğu merkkez rulmandan kaçırabilir.bunun dışında herhangi bir şey olacağını sanmıyorum.zarar verirmi demişsin makinan motor sargıları yangına sebeb olabilir yada seni çarpabilir.bu konular yabana atılmaz.makinayı bu şekilde kıllanmanı tavsiye etmem kolay gelsin...
 
Konu eski ama eminim bu sorunu yaşayan ve sinirleri bozulan arkadaşlar çok fazladır. Size pratik tespit için ipuçları yazacağım.

Su kaçıran çamaşır makinesinde ilk olarak arkasındaki su giriş ve çıkış hortumları kontrol edilir.

Burada sorun yoksa makinenin pompa kapağı açılır ve içinden su gelip gelmediğine bakılır. Eğer su gelmiyorsa su boşaltma pompası ile makinenin su çıkış hortumu arasındaki hortumda sızıntı vardır veya kelepçesi gevşemiştir. Pompayı açtığınızda su geliyorsa buradan sızıntı yoktur.

Hala bulamadıysanız bir tasa su doldurun ve makinenin kazanının içine dökün, ama lastik körüğü ıslatmadan. 10dak kadar bekleyin, sızıntı varsa kazan çatlamıştır, kazanla pompa arasındaki hortum delinmiştir, kelepçe çıkmıştır veya rezistansın oturduğu yerden su sızıyordur.

Bunlara rağmen sızıntı halen yoksa deterjan çekmecesini açın ve çaydanlıkla içine dikkatlice makinenin camından görünecek kadar su koyun ve bekleyin. Sızıntı varsa deterjan çekmecesinin oturduğu yuva çatlak olabilir, kazanla deterjan kutusu arasındaki hortum delinmiştir veya ön camı geçecek kadar su doldurduysanız lastik körükte delik vardır.

Yok yine hala sızıntı yoksa makineyi su alacağı bir programa getirin, su alımı sırasında sızıntı olursa su giriş hortumu ile deterjan kutusu arasındaki hortumda veya kelepçesinde sorun vardır.

Böyle yaparak makineyi aşağıdan yukarı aşama aşama sökmeye gerek kalmadan kolayca kontrol etmiş olursunuz.;)
 
bazende deterjan kutusunun altındaki hortum cıkıyor sıkmanın etkisiyle veya amasörlerin zaman yıpranmasıyla
 
anlamanın en iyi yolu makinanın arka kapağını çıkar ve görebileceğin şekilde sana doğru çevir daha sonra bçamaşır atmadan 1 sefere mahsusu makinanı boşta çalıştır. bu arada mutlaka yanın da ufakta olsa bir el feneri bulunsun ihtiyaç duyabilirsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,976
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst