selam ustam benim makinanın arızası kilit sisteminin kısa devre yapıp kabloları ve kilit sistemini yakıp anakartı da bozmuştur. benim anakarttaki transistör sanırım değiştiricem biliyorsanız burda paylaşırsanız sevinirim ve başka hangi parçalara zarar vermiş olabilir şimdiden teşekkür ediyorum
Sadece o malzeme ile kalması mümkün degil!
malzemenin aynısından sağ alt köşede sağlam 3 adet var (1amperlik triyak)
 
merhaba bana çok acil arıston avd10x model çamaşır makinesinin ekranında yazan demo yazısının ne anlama geldiğini öğrenmem gerekiyor..programı çalıştırdığım anda ekrana demo yazısı çıkıyor ve su almadan döndürmeye başlıyor..ne gibi bir problem var merak ediyorum açıkçası servislerede güvenmiyorum gereksiz parçaları değiştirip fazla para alanlar oldukça fazla:( doğru yeremi soruyorum bilemiyorum ama buraya yeni kayıt oldum özür dilerim yanlış bir konu üzerinden soru soruyosam...

Hiçbir arıza yok makineniz mağazalarda gösterim amaçlı kullanılan demo modunda çalışıyor. Kullanma klavuzundan bakarak demo modundan normal yıkama moduna geçebilirsiniz.
 
makınanızda bı problem yok sadece demo moduna gırmıs bu mod satıcı kısının alıcıya oldugu yerde calıstırması ve musterıye tanıtımı amacıyla konulmus bır bprogram
 
merhaba Alfa romeo

bende ariston av82 var. elektrik telleri birbirine girip evdeki birçok cihaz havaya uçtu. içlerinden birtek ariston av82'yi toparlayamadım. kartaki hasar büyük yarıdan fazla devre elamanı zarar görmüş durumda. toparlayabildiğim kadarıyla denedim; kapağı açmadan direk kend kendine program başlatıyor. lafın kısası ariston av82 yeni bir karta ihtiyacım var. elinde varsa fiyat bilgisi verebilirmisin.

selamlar
 
merhaba Alfa romeo

bende ariston av82 var. elektrik telleri birbirine girip evdeki birçok cihaz havaya uçtu. içlerinden birtek ariston av82'yi toparlayamadım. kartaki hasar büyük yarıdan fazla devre elamanı zarar görmüş durumda. toparlayabildiğim kadarıyla denedim; kapağı açmadan direk kend kendine program başlatıyor. lafın kısası ariston av82 yeni bir karta ihtiyacım var. elinde varsa fiyat bilgisi verebilirmisin.

selamlar

özel mesajlarınızı açıp okuyunuz.
 
arkadaşlar av 102 1-2-4 ışıklar flaşlıyor suyu alıyor motor donüşe geçince yapıyor acaba nedendir teşekkürler
 
arkadaşlar av 102 1-2-4 ışıklar flaşlıyor suyu alıyor motor donüşe geçince yapıyor acaba nedendir teşekkürler

F13 arızassı olarak gözüküyor.ntc veya ntc'ye giren kabloların bağlantısını kontrol edin..

_____________________________________________________________

Hotpoint Ve Indesit Çamaşır Makinesi Arıza Kodları

Bu hata kodları ile genel halk için değil, makine tamircileri yıkama ve için yazılmış Indesit ve teşhis rutinleri kullanıcı adına yetki belirli bir düzeyde varsayıyorum. Biz size, ancak, yine de kendi yararları üzerinde her arıza araştırmak gerekir oylandı hatanın mahiyetini belirlemede size yardımcı olmak için denemek için bazı notlar ekledim. Bir çamaşır makinesi teşhisini daha fazla yardım ve tavsiye için lütfen bakınız bu linkten kılavuzu bulma çamaşır makinesi arıza size üzerinde arıza teşhis yardımcı olmak için başlamadan önce Hotpoint çamaşır makinesi.
Herhangi bir kontrol ediniz Indesit ya Hotpoint çamaşır makinesi, belirli model ve seri numarasını kullanmak için uygundur tavsiye yedek parçalar. Herhangi bir yedek parça uygunluğu konusunda emin değilseniz size çamaşır makinesi veya çamaşır kurutma için doğru yedek parça almak emin olmak için sormak lütfen. , Tahmin veya yedek kullanılan birkaç farklı alternatif bileşenleri olan aynı model numarası ile seri üretim üzerinde değiştirilebilir olarak kabul etmeyiniz.

F1 Motor triyak kısa
Motor ve modül bağlantılarını kontrol edin
Bu, genellikle bir hata bir şekilde motor "olarak bkz:" için elektronik bir arıza veya motorun kendisi kusurlu ve dolayısıyla bir hata bildirilir olduğu ya ile ilişkilidir.

F2 Motor kapalı veya sıkışan tacho
Motor ve modül bağlantılarını kontrol edin
Olduğu gibi bu yukarıda arıza bir motor ile ilgili bir sorun olduğunu ve elektronik modülünün doğru başarısızlık bildiriliyor. Motor sonra iyi olduğu kanıtlanmıştır Eğer ana devre kartı üzerinde bir hata olduğunu mümkündür.

F3 NTC termistör kısa devre veya açık devre
NTC termistör, bağlantıları ve bağlantıları kontrol modülü
Termistör çok içinde, suyun sıcaklığı okur sıcaklık sensörü Hotpoint ve Indesit bu da ya da sadece su ısıtıcı eleman yanında ya da yer almaktadır çamaşır makineleri. Termistör direnci sıcaklık arttıkça, bu kolayca basit bir multimetre ve sıcak bir bardak su ile test edilebilir düşecek böylece termistör Negatif Sıcaklık Katsayısı türüdür.

F4 Basınç anahtarı boş sıkıştı
Basınç şalteri, kablo ve modül bağlantıları kontrol edin
Basınç şalteri şaşırtıcı çapı, bu da karteri hortum (çamaşır makinesi küvet altındaki bir kapalı gelecek kadar yaklaşık 10 mm ya da çok ince bir basınç şalteri hortum denilen bir boru bağlı algılayıcı olduğu drenaj pompası) veya drenaj pompa gövdesinden çalışır. Ayrıca bu şey hortum olup olmadığını kontrol edin.

F5 Basınç Anahtarı tam üzerinde sıkışmış
Muhtemel pompa bloğu, blokaj için pompa vb kontrol
Basınç şalteri, kablo ve modül bağlantıları kontrol edin
Yukarıdaki hata kodu F4 gelince.
Ayrıca ilk etapta pompa herhangi tıkanıklıkları için kaldırılmıştır ve denetlenmesi gerekir takılan bir drenaj pompa filtresi yoksa, herhangi bir tıkanma drenaj pompa filtresinin kontrol edilmesi veya.

F6 Kullanılmıyor
Kullanılmayan hata kodları bazen belirirler ve, pek çok durumda, bu elektronik ile yetmezliği için bazı belirtir. Bu hata kodu görmek yoksa o zaman muhtemelen iyi bir haber olacak değil.

F7 Isıtıcı röle sıkışmış
Isıtıcı kablo ve modül bağlantıları kontrol edin
Bu kod, ısıtıcı devre üzerinde bir şey olabilir ve bu nedenle bir multimetre ile tüm bileşenleri kontrol ve hepsi tamam olduğunu emin olmanız gerekir, yani ısıtma devresi, başarısızlık için bazı doğru işaret eder. Isıtıcı ya var ya da basit bir devre olacak, gerçek direnci okuma herhangi büyük bir endişe değil açık devre olacaktır.
Eğer gerçekten biraz daha özel test ekipmanları ve nasıl kullanılacağını bilme ihtiyacınız olacak bu herhangi bir ileri gitmek için, biz makul bir DIY onarım olarak düşünün ne sınırları dışında taşımaktadır.

F8 Sıkışmış Isıtıcı rölesi
Isıtıcı, kablo ve modül bağlantıları için basınç bağlantılarını kontrol edin
Arıza kodu F7 olduğu gibi, ısıtma devresi kontrol edin ve herhangi bir arıza için bu durumda, basınç anahtarı.

F9 Kur hatası
Yanlış veya hatalı EEPROM donatılmış, EEPROM kontrol
Bu bir kötü haber, temelde elektronik ya reprogrammed veya çok büyük olasılıkla yerini, bu DIY onarım için tavsiye edilir birini yapmak değil, ucuz bir tamir değildir gerekiyor demektir.

F10 Basınç şalteri
Basınç şalteri, kablo ve modül bağlantıları kontrol edin
Bu hata kodu basınç sistemi veya doğru basınç sensörü okumak için bir başarısızlık ile bir başarısızlık doğru işaret olur.

F11 Pompası
Pompa bağlantıları ve modül bağlantılarını kontrol edin
Bu çamaşır makinesi tahliye pompası varlığı drenaj veya algılamak için bir başarısızlık. Pompa çarkı serbestçe dönüp geliyor, tıkanmalar veya hasar görüp işaretleri için pompa kontrol, drenaj pompası açık devre sargıları vardır? Pompa motorun sargı bobinleri açık devre olup olmadığını Yine o zaman değiştirilmesi gerekir ancak devre tam olup olmadığını o zaman düzelecek ve çalıştırmanız gerekir, gerçek direnci gerçekten gerekli değildir.

Kartlar arasındaki F12 Hayır comms
Modülü bağlantılarını kontrol edin
Gösterilen veya elektronik kontrol kartları bir veya iki bir başarısızlık olarak bu da bir kablo hatası.

F13 Yüksek kurutma sıcaklığı
Kurutma motor, kurutma NTC termistör ve bağlantıların olası kısıtlı hava akışı kontrol
Bu ne diyor bir çamaşır kurutma makinesi veya kurutma tarafında tıkanıklık çeşit ya muhtemelen olduğunu, temel olarak, hatalı kurutma montaj bileşenlerinden biri vardır.

F14 Kurutucu ısıtma değil
Fan motoru, vana, modül için kurutma makinesi termostat (tek seferlik), eleman ve bağlantılarını kontrol edin
Yine, çok belirsiz bir hata kodu. Bileşenleri gösterir ve onlar gerektiği gibi çalıştığından emin olun.

F15 Kurutucu eleman rölesi
Basınç şalteri, kablo ve modül bağlantıları kontrol edin
Ayrıca kurutma elemanı ve iyi ölçmek için termostatlar kontrol edin.

F16 Kullanılmıyor
Arıza kodu F6 gibi.

F17 Kapı kilidi
Kapı kilidi, kapı ve bağlantıları kontrol edin
Bu aynı zamanda bir kapı kilidi fay olarak doğru değil kapatma kapı basit bir durum olabilir, çamaşır makinesinin kapısını kapatarak ve doğru ilgi çekici olduğunu kontrol edin.

3 fazlı motor üzerinde F18 Comms hata
Güç kartını değiştirin
Başka bir kötü haber hata kodu, bu temelde makinede anakart arızalı olduğunu anlatıyor
 
AQUALTIS HATA KODLARI

Bu hata kodları itibaren makine modelleri çamaşır birçok popüler AQUALTIS bir hata kodu veya hata kodu olarak görüntülenir Hotpoint ama aslında tarafından yapılan Indesit ve altında satılan Indesit , Ariston ve Hotpoint marka adları EVO2 yazılımı olarak bilinen ne kullanarak.
Hiçbir yanıp ama kapı kilidi ışıklı led ve cihaz kapı kilidi, motor ısıtıcı ve ilgili bağlantıları kontrol başlatılamaz. Eğer
AQUALTIS toplu gösterimi Modu
Altı saniye için start / reset ve 4. düğmesine (alttaki) tutun etkinleştirmek için ve "D" sıkma devri göstergesinde gösterilir.

Devre dışı bırakmak için, tuşuna basın ve güç üç saniye süreyle uygulanır gibi sıfırlamak / start tutun.

NOT: Demo modunda tüm üretim çalışır mevcut değildir

Hotpoint AQUALTIS Makinesi Elektronik Kontrolör Yedek Yıkama
Bu PCB genellikle hepsi aynı arıza ya da hata kodunu raporlama sistemini kullanın çünkü hafife almayın, aynı temel özellikleri paylaşan model numaraları belli bir model veya aralık adanmış olduğunu söylemek bir modele özeldir vardır onlar değil, çünkü hepsi aynı olduğunu. Ayrıca böyle değil o bunu değiştirmek isterseniz, bir iletişim hatası veya elektronik kontrol kartı arızalı olduğu benzeri, var olduğunu söylediği zaman, kendi riski bu yüzden tamamen yapın.
Gelen panoları Hotpoint bir AQUALTIS yıkayıcı için de genellikle programlanmış gerekecektir. Bu bir dizüstü bilgisayarda bir program kullanarak (sadece o yapılır Indesit var) veya çamaşır makinesinde ya da yıkama kurutma flash EEPROM özel bir alet ile kullanılabilecek önceden yüklenmiş kartı kullanarak. O ve elektronik kontrol PCB değişti ihtiyacı birine erişim yoksa Senin için birinin kurulu önceden yapılandırmak için olsun sürece, bunu kendiniz yapmak mümkün olmayacaktır. Trouble Eğer yeni denetleyici uygun zaman doğru olmadığını sadece biliyorum olduğunu.
Bizim onaylanmış tamircileri çoğu makul bir maliyetle sizin için tamir bu tür yürütmek mümkün olacak.

Eğer arıza herhangi bir soruşturma başlatmak ve hatta çamaşır makinesi veya çamaşır kurutma makinesi kapağı çıkarmadan önce lütfen okuyun ve onlar son derece önemli içerdiğinden tam tam bu makaleyi anlamak ve bu sayfanın altındaki güvenlik ve bilgi bildirimleri özellikle dikkat bilgi!
Tarafından Sitemizi desteklemek için unutmayın bizim mağazadan Hotpoint çamaşır makinesi yedek parça satın alma Bu site mümkün kılmak yardımcı yerel tamircilere destek lütfen, bir arayabilirsiniz size bir mühendis ihtiyacınız olduğuna karar verirseniz ve Hotpoint bizim kullanarak çamaşır makinesi tamircisi mühendisi aramak .

Hotpoint AQUALTIS Çamaşır Makinesi Arıza Kodları
Bu hata kodları ile genel halk için değil, makine tamircileri yıkama ve için yazılmış Hotpoint ve teşhis rutinleri kullanıcı adına yetki belirli bir düzeyde varsayıyorum. Biz size, ancak, yine de kendi yararları üzerinde her arıza araştırmak gerekir oylandı hatanın mahiyetini belirlemede size yardımcı olmak için denemek için bazı notlar ekledim.
Bir çamaşır makinesi teşhisini daha fazla yardım ve tavsiye için lütfen bakınız bu linkten kılavuzu bulma çamaşır makinesi arıza bu sizin sorunu belirlemek için yardımcı olacaktır Başlamadan önce Hotpoint çamaşır makinesi. Ayrıca bizim kılavuzunu okumak için tavsiye edilir bir çamaşır makinesi onarma .
Herhangi bir kontrol ediniz Hotpoint çamaşır makinesi önerilen belirli model ve seri numarasını kullanmak için uygundur yedek. Herhangi bir yedek parça uygunluğu konusunda emin değilseniz size çamaşır makinesi veya çamaşır kurutma için doğru yedek parça almak emin olmak için sormak lütfen. , Tahmin veya yedek kullanılan birkaç farklı alternatif bileşenleri olan aynı model numarası ile seri üretim üzerinde değiştirilebilir olarak kabul etmeyiniz.


F01
- Elektronik modülü kısa devre motoru triyak
Kabloları kontrol edin
Elektronik kumanda kontrol

F02
- Motor sıkışmış veya motor tako düşmüş olması olarak tespit
Davul sıkışıp nesneler için kontrol edin
Motor konnektör bloğu Giriş
Kabloları kontrol edin
Motoru karbon fırçalarını kontrol edin
Tako bağlantılarını kontrol edin
Motor Kontrol

F03
- NTC hatası - sıcaklık sensörü açık devre veya kısa devre ya olarak algılandı
Sıcaklık sensörü için kablo kontrol
Termistör kontrol

F04
- Basınç anahtarı boş tutukluk yaptı
Basınç şalteri hortumu tıkanmalar için kontrol edin
Seviye sensörü için kablolama kontrol
Basınç şalteri arızalı olup olmadığını kontrol edin
Su giriş vanası açık kilitli

F05
- Basınç anahtarı tam üzerinde sıkışmış
Kanıt overfoaming kontrol edin - Tetikleme anahtarı baskı yapabilirsiniz
Basınç şalteri hortumu tıkanmalar için kontrol edin
Seviye sensörü için kablolama kontrol
Basınç şalteri arızalı olup olmadığını kontrol edin
Su giriş vanası açık kilitli

F06
- Kullanılmıyor
Bu hata kodu bu çamaşır makinesi kullanılmaz

F07
- Isıtıcı röle sıkışmış
Kabloları kontrol edin
Elektronik kontrol PCB Kontrol

F08
- Isıtıcı rölesi aktive edilemez
Kabloları kontrol edin
Onlar yeni kurullarında sıkışması olabildiğince röleleri dokunun
Elektronik kontrol PCB Kontrol

F09
- Uyumsuz EEPROM - Kurulum Hatası
Reflash EEPROM
Elektronik kumanda kontrol

F10
- Basınç şalteri veya seviye sensörü doğru algılama değildir
Kablo ve kablo demeti kontrol edin
Seviye sensörü kontrol
Elektronik kontrol modülü Giriş

F11
- Drenaj pompası devreye alınamaz
Filtresinin tıkalı veya tıkalı olup olmadığını kontrol edin
Drenaj hortumunu kontrol edin herhangi bir tıkanıklık ya da tıkanıklık açıktır
Pompasını boşaltmak için kablolama kontrol
Drenaj pompası arızalı olup olmadığını kontrol edin
Seviye sensörü yada devre anahtarı Giriş
Seviye sensörü için kablolama kontrol

F12
- Elektronik kartlar arasında hiçbir iletişim
Kabloları kontrol edin
Elektronik kartlar Giriş

F18
- Üç fazlı asenkron motor modellerde Haberleşme hatası
Kabloları kontrol edin
Güç kartını değiştirin



Hotpoint AQUALTIS Makinası Yedekleri Yıkama
Biz kasıtlı olarak çok iyi bir sebep ile, bu rehberlik şüpheli olabilir, bu makalede herhangi bir yedek bağlantılar verilen ve değil.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,129
Mesajlar
915,277
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst