arçelik 3650 modelı camasır makınası su ısıtma

ozkan59

Üye
Katılım
21 Ocak 2009
Mesajlar
1
Puanları
1
arçelik 3650 modelı camasır makınası var camasırları ıyı yıkamıyor (çamaşırlarda koku oluyor)muhtemelen suyu ısınmıyor rezıstansı saglam arıza başka nerede olabilir:rolleyes:
 
sıcaklığı kontrol eden termostat arızalıdır . Serviste orginali 17 TL. ısıtıcı uçlarında Kablo/soket arızası da olabilir
 
arçelik 3650 modelı camasır makınası var camasırları ıyı yıkamıyor (çamaşırlarda koku oluyor)muhtemelen suyu ısınmıyor rezıstansı saglam arıza başka nerede olabilir:rolleyes:
güzel kardeşim o makinalar pompa sorununu çok yaşıyor.çamaşır ilk suy ile program sonuna kadar yıkanabiliyor bazen çünki suyu boşaltan plaset pompa çok dandik çabucak bozuluyor.e 1 bilemedin 2 kere su değiştiren makinadan çıkan çamaşır hem kirli olur hem pis kokar ..sen git bi parçacıdan pompa al değiştir en fazla 15 ytl.bb
 
Bence şundandır bundandır demektense program akışını dikkatlice izlemenizi öneririm. Makine B programında su alımını tamamlayınca rezistans devreye girer. Belirli bir süre sonra camdan elinizle sıcaklık yükselmesini farketmeniz lazım. Eğer durulamaya kadar çamaşırlar soğuk suda yıkanıyorsa ısıtıcıdan şüphelenebilirsiniz.

Yukarıda arkadaşın dediği gibi pompada sorun olması da oldukça muhtemel. Pompa bazen suyu boşaltıp bazen boşaltmıyor olabilir. Yine program akışını takip ederek çok kolay bir şekilde sorunu bulabilirsiniz.

Çamaşırlarda koku olmaması için makine biter bitmez çamaşırları çıkarınız ve kapağı açık bırakarak hava dolaşımı/kuruma sağlayınız.
 
pompadan da olabılır bırde deterjanından da olablır bunada dıkkat et
 
makina içindeki kalıntıları temizleyen kireci kiti çamaşırr tiftiklerini arıtan bir toz var genelde her serviste bulunur makinayı en yüksek ısıya alıp onunla yıkayın iki üç ayda bir tekrarlayın sonuca bakın, bu tozu makine boştayken yani çamaşır atmadan yapmanız lazım kireç söktünü söyleyen öteki malzemeyi kullanmanızada gerek kalmayacak paketinde 5 tane var 50 tl civarı
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst