Profilo Çamaşır makinası ses sorunu

Katılım
29 Ağu 2009
Mesajlar
11
Puanları
1
Profilo ACM2090TR 6kiloluk çamaşır makinam var.İlk çalıştırdığımda program normal ilerlerken yaklaşık 20dak sonra kazan kalkış ve duruşta tuhaf bir ses yapıyor. (çocukların tekerlek şeklinde saplı oyuncağı vardır sürdükçe tıktıktık ses yapar, ya da boş tenekede çakıl taşlarını salladığınızı düşünün o tarz bir ses) hızlı dönüşlerde ve sıkmada problem yok. Program bitince çamaşırları alırken tamburu yavaşça çevirdiğimde yine aynı ses var. Ama yarım saat kadar beklediğimde yine tamburu elle çevirdiğimde ses olmuyor, veya yine makineyi çalıştırdığımda ilk 20-30dak ses olmuyor sonra aniden başlıyor. Kazanın içine ışık tuttum birşey göremedim. Sorunun kasnak, kayış veya motorda olduğunu düşünüyorum.Yardımcı olabilecek biri var mı?TŞk.
 
Tambur ile kazan arasında yabancı bir cisim var.
Kazanın arka tarafından rezinstansı tamamen cıkarınız ,camaşır konan taraftan bir fener veya ışık kaynagı tutup rezinstansı cıkardıgınız yuvadan kazanın içini gözlemleyiniz.
büyük ihtimal celik bir tel cıkaçak .ama unutmayın tel cıkarsa kesin 2 taneden az degildir .!
 
muhtemelen kazan tambur arasanıa bır sey ler kaçmıştır görmemenin sebebi kuvvetle ıhtımal kaçan şey her neyse tambur miline yakın bır yere kaçmış olması umarım anlata bılşmısımdır
 
Öncelikle yardımlarınız için teşekkürler.

Makine dediğim gibi ilk çalıştırdığımda 20-30 dak sorunsuz çalışıyor, sonra ses başlıyor ve makine bittikten 20 dakika sonrasına kadar tambur çok yavaşça döndükçe devam ediyor.

Tavsiyeleriniz üzerine kazana ışık tutup kafamı soktum ve dikkatlice kazanın dibini ve arkasını inceledim, yabancı bir madde göremedim. Sanırım bu problem makinenin motorunun veya kayışının ısınması ile başlıyor ve soğuyunca yok oluyor. Arka kapağı sökecektim ama uygun tornavida bulamadım. Kayışı sökerek sesin motordan mı, kayıştan mı yoksa kazandan mı gelediğine bakacam. Gelişmeleri yazarım.

Kayışı sökerken dikkat etmem gereken birşey var mıdır? Daha önce çıkarmadım da :)
 
Makinenin arka kapağını açtım, sıkma programına aldım. İlk sıkma programında ses olmadı, ikinci kez sıkma programını çalıştırınca tahmin ettiğim gibi ses sıkma bitimindeki dönüşlerde başladı yine.

Kayışı sökmeye çalıştım ama kolayca çıkmadı, zorlamak da istemedim. Kayışta bir yıpranma yok, zaten elimle kasnaği çevirip dikkatlice dinlediğimde sesin motor kısmından geldiğini farkettim. Isınmaya bağlı olarak başlayan bir ses olduğundan bu da motordan geldiğini gösteriyor.

Kısacası makinemin motoru ısındıktan sonra çok ağırca dönerken ritimli bir zincir dönmesi sesi çıkarıyor. Ya da çocukların oyuncağı olan çık çık çık ses çıkaran saplı tekerler olur ya, aynı sesi yapıyor. Motor soğuyunca ses yine gidiyor, ısınınca başlıyor. Çözümü için önerisi olan var mı? Motorun bakıma mı ihtiyacı var acaba? Şimdiden sağolun ustalarım.
 
arkadaşim hiç birşey sökme makineden sadece üst vya arka kapağı sök kazan mili somununu kazan dibindeki takosları kontrol et büyük ihtimal somun veya takostan yapar sesi takos dediğim kazanın ayak bağlantıları
 
Cevap için teşekkürler, ancak arka kapağı açtığımda sesin motordan geldiğini duydum. Sorun da ısınmaya bağlı olarak başlıyor. Yani motor ısınınca ağır dönüşlerde tarif ettiğim sesi yapıyor. Sizce motor neden böyle bir ses yapabilir?

Bir de plastik kazanlı makine, ayak bağlantısı yok, sadece dediğiniz somun var ama somunda ve kasnakta bir problem göremedim.
 
sorun motorunuzda!

Sanki kollektör dış izolesi (plastik izalatör yastıklara çarpıyor)
motorunuzu bakıma alıp Rulman ,kömür, mil aşınması (rulmanların oturdugu yerde aşınma),kolektör sargı izalasyonlarındaki deformasyon gözlemlenmeli hasarlı bölüm onarılmalıdır.

ORJİNAL malzeme kullanmaya özen gösteriniz emekleriniz boşa gitmesin!!!
 
ali abime katılıuorum eğer tamburda problemin olmadığına eminsen motor ile ilgili bir konu motoru dışarı alıp ciddi bir Bakım gerekiyor eğer motor hakkında herhangi bir bilgin yoksa hiç elleme işi bilen birisine yaptır motor bağlantı kablolarında soket yoksa (yani daha eski bir makinaysa soketi kırıksa)yanlış bağlantı yapabilirsin
kolay gelsin
 
Ali usta ve tamirciler nickli arkadaşım yardımınız için çok sağolun, Allah razı olsun. Bana göre de sorun motorda, lakin motor bilgim olmadığından bobinajcıya götürüp bakım yaptıracağım. Makinam 4 senelik, garantisi yeni bitti ondan işinin ehli birine yaptırmak istiyorum. İstanbulda motor bakımı için iyi bir yer önerebilecek olan var mı? Tekrar çok sağ olun size de zahmet veriyorum.

Son olarak kayışa zarar vermeden çıkarmanın pratik yöntemi nedir? Çekip gererek mi çıkarsam yoksa içini dışına katlayarak mı?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,521
Kullanıcılar
449,903
Son üye
furoz6868

Yeni konular

Geri
Üst