Arçelik 5500E Çamaşır Makinesinde Sorun

hlm1159

Üye
Katılım
10 Şub 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
49
Merhaba arkadaşlar;
arçelik 5500 E çamaşır makinesinden yıkama esnasında kötü bir koku geldi ve sigortayı attırarak makina durdu. makineyi söktüm motora giren 7 kablolu soketi çıkardım soketin 4 ve 5 ayaklarına gelen kısımda kısa devre olmuş, soketin plastik kısmı erimiş kokuda ondan geliyormuş. soketi temizleyip yerine taktım. makineyi su bağlantıları olmadan çalıştırdım motor çalışmıyor.su bağlantısı olmadığı için olabilir diye sıkma proğramına getirdim. motor sıkma için dönmeye başlıyor fakat hızlanamadan duruyor.
arıza ne olabilir yardım derseniz sevinirim.
 
him 1159 makinanız kendi kendini test ede bilen ,arızalı malzemeleri göstergede hata kotlarıile verebilen makinalardandır öncelikle f6 hatası yaşamışsınız sonrasında hata sebebi aramamışsınız su taşırma veya motor soketini sürekli ıslatan bir problem iniz var onu cözmediginiz müddetce diyer adımları yapmanız gecersiz .sukacagını makinanıza enerji vermeden sudoldurarak bulunuz! sonrasında motor sag sol rolesini degiştiriniz gecmiş olsun
 
öncelikle makinanın su kaçırıp kaçırmadığını tespit et
çünkü bu gibi sorunların en geçerli sebepleri genelde sudan oluyor
ve motorda darbe almış olabilir motoru iyice kontrol et sağlamlığından emin ol
 
beyinci Ali Usta'ya ve zerria ya çok teşekkür ederim. karta bazı yanık kısımlar var. elektronikçi bir arkadaşıma verdim. o bakacak, tamir olurmu bilmiyorum.
eğer olmassa bu kartın fiyatı hakkında biginiz varsa söylerseniz memnun olurum.
 
sayın volkan bey o makine bende 20 sene oldu maşallah bir arıza çıkmadı sadece sudaki kireç yüzünden borusu değişti oda başki bişi

sayın volkan b u arada bu forumda sorun var onu çözmeye çalışırken siz başka bir şey yazıyorsun bu kötü birşey bende kullanma kılavuzu var ona baka baka maşallah herşey normal gürültüsü de yok
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba kolay gelsin yukarıdakine benzer bir durm var bizim 5500 de makina su alırken ve yıkama yaparken pompa nın oradan çok ses geliyor servis geldi kart problemi dedi.Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
Son düzenleme:
pompa filitrenizi temizleyin ,kazanla pompa arasındaki hortumun içinde yabancı madde olup olmadıgını kontrol edin .Temiz çıkarsa pompa motorunuzu degiştirin.
 
pompa filitrenizi temizleyin ,kazanla pompa arasındaki hortumun içinde yabancı madde olup olmadıgını kontrol edin .Temiz çıkarsa pompa motorunuzu degiştirin.


Teşekkür ederim öncelikle ilginize pompa dğiştirdik fakat aynı sesi yine yaptı.Ama pompa problemli olduğu kesin yeni pompada da aynı ses olunca iş değişti.Kart elektril kesmiyor olabilirmi acaba.
 
Pompa daha önçe yanmışsa pompa'ya komut veren tristörü kaçaklı durumuna getirmiştir duydugunuz ses pompa ve ventilin ortak çalışma sesidir .Yani ventilden su alırken pampadan su tahliye ediliyor. kontrol kartını ,kart tamiri yapanlara götürürseniz 10 tl 'ye yaparlar
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,122
Mesajlar
915,181
Kullanıcılar
449,826
Son üye
SK.

Yeni konular

Geri
Üst