motor kömürleri nasıl değiştirilir?

elector-

Üye
Katılım
12 Ara 2008
Mesajlar
37
Puanları
1
Yaş
43
selam arkadaşlar. indesit çamaşır makinesiyle başım dertte ..arıza verdi beyni yanmış dediler , beynini değiştirdik..eve getirdik , sıkma da nazlanarak çalışıyor, yıkamada kazan donmek istemiyor, donecek gibi yapıyor ama dönmüyor..servis elemanları dediler ki , elektrik düşük..elektrik 220 volt..
bu kez motor kömürleri gitmiş dediler..60 ytl istediler .motoru ben söktüm. .değerli bilgilerinize ihtiyacım var..kendim kömürlerini değiştirebilir miyim _? nasıl ?
_____________________________________________________________

ayrıca kondansatörü gitmiş olabilir mi ? ..gitmişse nerdedir bu kondansator ? görsem lehim bilgim var değiştirebilirim )
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
motorun kömürünü sökebilirsin bi satan yere git aynı ölçülerde vardır ama kondansatör için bir şey diyemicem sadece kondansatörde arıza olmayabilir
 
peki ustam , bu şikayetlere göre sence sorun kömürde midir ? ve kondansator tam olarak nerededir ? onu ölçeyim gerekirse değiştireyim ??
 
kömürün bittiği nasıl anlaşılır ???
 
elector. ariston indesit makinaların arıza kotları sıtede var . makina da üniversal motor kullanıldıgından yardımcı sargı ve kondansatör yoktur. kömürleri degiştirmek için önce motoru sök kömür yataklarını iki yıldız vida tutar onlarıda sök eline gelecektir boyutlaırı 20 mm den kücükse degiştir
 
kömürler biterse motor zaten çalışırken hem ses yapar hemde kömürlerle kollektör arasında kıvılcım yapar
değişimide çok basit aynı kömürden al iki tane
eskilerinin takılış şekline dikkat edersen meseleyi çözersin arkadaşım kolay gelsin
böylece 60 ytl nde gitmemiş olur
kolay gelsin
 
cevaplarınız icin sagolun , komurleri degistirdim..simdi de lanet kazan yine donmedi (dönecek gibi yapıyor ama dönemiyor)..artı yeni bi sorun daha cıktı , indesit makinenin düğmesi kendi kendine tık tık dönüyor.. (pompadan olabilir :))kazanı degiştirdim 70 ytlye, kartı degistirdim 160 ytl ye , komurleri aynı uçkağıtçıda 60 ytl istiyordu , zorla beleş degiştirttim, şimdi de bu sorun çıktı..yarın makineyi bir hurdacıya vereceğim..psikolojim bozuldu..

ha bir de tamirci eski kartımın eepromunu sökmüş, bunu niye söktün ? diyorum . adam diyor ki yanlışlıkla bizim cocuklaar sökmüş..-bence müşteri nasılsa farketmez , ben de bunu başka bir garibana kakalarım diye söktün ? ondan bir tane eprom aldım yeni..sonra da çıkarken , çöpe attım..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
---ACAR BEYAZ EŞYA SERVİSİ---
sen çam. mak. denerken termostat düğmesini kapalı konuma getir yıkamada kazan normal dönüyorsa arıza elektriktedir.onu denedikten sonra konnestör üst kapağı söktüğün zaman arka yukarı sol üst köşede büyük olasılıkla senın arızan elektrikte...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,160
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst