Beko Bulaşık Makinesi su tasırma hatası

t_celil

Üye
Katılım
21 Kas 2009
Mesajlar
8
Puanları
1
Üstadlarımmarka.Beko bulaşık makinem var.İlk başta su almıyordu.Burda yazılanlara göre gittim sviç aldım değiştirdim su giriş yerini.Şu anda alıyor.Fakat altta su birikmesi oluyor.Straforlu bir malzeme var.Burdan su çıkıyor.Ve zannedersem programı kesiyor.Straforlu parçaya 2 adet hortum gırıyor ve bu parcdan kacırıyor suyu hortumdan degıl.Ne yapmam lazım?Acil olarak cevaplarsanız sevınırım
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
öneride bulunabilecek yokmu?makine açık şekilde beklemekte
 
beko 3503 py
 
Makinanın altındaki bahsettiğiniz parça Su taşma Şalteri.. Alt tavaya su dolması akması halinde programı kesip sürekli tahliye yapması için. Tamamen emniyet evi su basmaması açısından. Hortumlarn geldiği yer ise Kazanın sağ ve sol çeneleri. Yani makina içindeki su miktarı istenilen seviyeden fazla olursa Dışarı akıntı yapmadan Çeneler vasıtasıyla su taşma Şamandırasına gitmesi için. Yani sizin makina suyu tahliye etmiyor ya da Suyu fazla alıyor olabilir. Suyu fazla alıyor ise Program cihazı yanında Elektronik kontrol kartı var ondan veya Soldaki su cebin girişinde Su sayaç kartından yapabilir. Eğer suyu alırken miktarında anormal bi durum yoksa. Ön yıkama suyunu tahliye edemeyip üzerine Anayıkama suyunu alıp Taşırıyor olabilir. Şayet Çenelerden su gelmiyorsa makinanın herhangi bir yerinde su kaçağı da olabilr.

selamlar
 
Bahsettiğiniz gibi çenelerden su taşma şamandırasına geliyor ve suyu burdan kaçırıyor.Straforu çıkarttım parçadan.Su tahliyesınde sorun yok.suyu tahlıye edıyor.Bu parçayı değiştirsem sıkıntı ortadan kalkarmı acaba?Bir de programı atlatarak çalıştırdım bıkac kere.Fakat deterjan gozunu acmadı.Acması lazım değilmiydi?
 
Sıkıntının kaynağı Şamandırada değil. Sıkıntı Makina içindeki su seviyesinin yüksel olmasından kaynaklı çenelerden su akması. Makina suyu taşırıyor ki çeneler aracılığı ile Şamandıraya su gidiyor. Yani makinanın içindeki su neden fazla bunu bulmanız gerekiyor. Deterjan kutusunun makina çalıştıktan 15ile 18 dakika sonra açılması lazım. Bunu da program cihazı yanındaki elektronik kart kontrol eder. Mekanik program cihazı elle çevirseniz de deterjan kutusunu açtıramazsınız. Büyük olasılıkla makina içindeki suyun fazla olmasının sebebi de o kart. Çunki Su sayacındna gelen sinyaller ile makina içindeki suyun miktarını o kart belirliyor.
 
teşekkür ederim.yarın o kartı değiştirip deniycem.
 
tavsiyem ilk once makina su alırken izleyin. Hatta kapak önündeki ön duvarı sökün. Cepleri çok rahat göreceksiniz. kazanın su seviyesini ceplerin bağlı olduğu yerden görebilirsiniz. Su seviyesinin fazla olduğundan emin olun. Bir de şu var. Kazan ön ağzındaki sağ-sol alt köşelerde contada sorun var ise veya önde kapağın altındaki contada sorun var ise cebe su gitmesine de sebep olabilir.
 
ön kapağı da söktüm.fakat ben bu makineyi yapamıycam heralde..en iyisi toplayıp servis çağırmak heralde..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,104
Mesajlar
915,001
Kullanıcılar
449,805
Son üye
berkayk304

Yeni konular

Geri
Üst