BARDAKLARI ÇİZMEYEN BULAŞIK MAKİNASI HANGİSİ

ayildiz

Üye
Katılım
18 Nis 2007
Mesajlar
177
Puanları
1
Yaş
39
İyi çalışmalar arkadaşlar yeni bir bulaşık makinesi almayı düşünüyorum ama hangi marka olması geriktiği konusunda kararsızım.
benim istediğm öncelikle bardakları çizmeyen özellikte olacak mevcut kullandığım makinada bu sorunu hep yaşıyorum
acaba hangi marka bulaşık makinesi almamı önerirsiniz
tşk.
 
Bildiğim kadarı ile elektrolux marka bulaşık makinaları ile kristal bardak bile yıkanabiliyor. Aeg bayisinde çalışan bir arkadaşım bize yeni modellerini göstermişti fakat modeli aklımda değil bir araştırın isterseniz.

mevcut kullandığım makine arçeliktir
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bardağı çizen makine değil, yanlış kullanım şeklidir. Sorununuz bu ise makinenizi boşuna değiştirmeyin. Marka/model belirtirseniz doğru kullanım hakkında bilgi verebilirim.

Bulaşık makinesinde bana göre Bosch en iyi firmadır. Siemens ve Profilo'yu da Bosch üretiyor. Her bütçeye göre iyi modeli vardır, en iyi serisi şu an active water. 7lt su ile 13 kişilik bulaşık yıkıyor.
 
Benim bildiğim makinadan çok tuz çiziyor bulaşığı.Sadece makine heğer su basınçı hızlı oluyorsa tuzda o kadar hızlı vuruyor.O yüzden daha açok kristal bardak yıkama modu olan bir bulaşık makinesi olabilir.Gerçi ben bulaşık makinelerinin teknolojisini pek beğenmiyor söz aramızdayken.Tencereleri hiç bir zaman iyi temizlemiyor ve içi dar.Hepsinin boyutlarıda aynı malasef...
 
Bardak Çizme şikayeti Yanlış kullanım ve Yanlış Rejenerasyon ayarı ( Su sertlik ayarı) ile ilgilidir. öncelikle yapmanız gereken Ürünü kullandığınız Şebeke suyunun sertlik derecesini öğrenmeniz. ve buna istinaden Makina üzerinde uygun su sertlik ayarı yapmanız. Ürünün kullanma klavuzunda su sertlik ayarı ile ilgili gerekli açıklamalar mevcut. Su sertliğinizi öğrenmek için Su örneği alarak her hangi bir Laboratuara götürebilir yada Arçelik servisinden yardım isteyebilirsiniz. Servisin elinde Su sertliği ölçmek için " Toplam sertlik kiti " bulunmaktadir.

Toplam Sertlik Test Kit

bu linkde görebilirsiniz.

Su sertliğinizi öğrendikden sonra sorununuzu çözmek çok kolay. Şayet su sertliğiniz 21dh ( alman sertliği) 'ne kadar ise 3ü 1 arada tablet deterjan kullanmanız kafi. bunun ile beraber Tuz kullanmamanız gerekiyor. Su sertliğiniğz 21 Alman sertliğini geçiyorsa Sadece Tuz kullanıp Uygun su sertlik ayarını yapıp kesinlikle 3Ü1 arada deterjan KULLANMAMANIZ gerekiyor. ŞAYET HEM TUZ HEM 3Ü1 ARADA DETERJAN KULLANIRSANIZ MAKİNA İÇİNDEKİ SUYU ÇOK FAZLA YUMUŞATMIŞ OLURSUNUZ BU DA CAM BULAŞIKLAR DIŞINDA KOROZYONA DOLAYISI İLE ÇİZİLMEYE SEBEP OLUR.

Yanlış kullanım ve Yanlış ayar ile Her makina cam ürünlerinizi çizer. Sizin ürününüzde kesinlikle sıkıntı yoktur. ürününüzün modelini söylerseniz su sertlik ayarının ayarlanması hakkında bilgi verebilirim fakat mutlaka önce su sertlik derecenizi öğrenmeniz gerekiyor. bide tavsiyem 3ü1 arada deterjan kullanmayın. Normal classic tablet deterjan veya toz deterjan kullanın. Kullandığınız tuz dolaylı yoldan suyu yumuşatma işlemi için kullanılır. Bunun üzerine 3ü1 arada deterjan kullanırsanız , 3ü1 arada deterjan içersindeki su yumuşatma etkisi suyunuzu daha fazla yumuşatacaktır. Cam bardakların çizilmesi Suyun fazla yumuşak olmasından kaynaklanır. Şayet su sertliğiniz 2 ile 10 Alman sertliği arasında ise ne tuz ne de 3ü1 arada deterjan kullanmanıza gerek yoktur.

selam saygılarımla
 
iyi günler Bosch sgs 65M02 tr benim bulaşık makinam bardakları çok çiziyor.aldığımız bardak 1 aya kalmıyor mahvoluyor.tablet kullanıyoruz 3 ü 1 arada tuz da var makinada.tuz ayarını nasıl ayarlayabiliriz?
 
Makinenizin reset olarak işaretlenen 2 düğmesi vardır. Bu 2 düğmenin ortasındakine (yanılmıyorsam hassas 40'C program tuşu) basılı tutun ve makinenizi çalıştırın. Ekranda "4" rakamı yanıp sönecek. 40'C tuşuna yine basarak ekranda "0" yazmasını sağlayın ve makineyi kapatın. Kombine tablet kullanmaya devam edin ve parlatıcı da doldurmayın. Bulaşıklarınız birkaç yıkama içerisinde düzelmeye başlayacaktır. Çizikler geri döndürülemez ama bir nebze iyileşme olur, çizilmemiş bardaklarınız pırıl pırıl çıkacaktır. Tuz ile kombine tablet kullanmayınız.
 
su sertlik derecenizi öğrenmeden kesinlikle sağlıklı bir çözüm bulamazsınız.
 
Tabi orası öyle, ancak genel anlamda yurdumuzun su sertlik seviyesi kombine tabletlerin kullanılabileceği sertlik sınırını geçmiyor. Bu yüzden pratik bir çözüm önerdim. Yazınıza aynen katılıyorum.
 
sayın CANDOĞAN bey ariston lbf 51 bulaşık makinasının resetlemesinide biliyormusunuz 5 proğram çevirmeli / başla dur ışıkları bazende tüm ışıkları yanıp sönüyor. bazen yıkadıktan sonra sürekli boşaltma yapmaya çalışıyor altını açtım su taşması yok ne yapabilirim saygılar kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,149
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Geri
Üst