Arçelik 6030 Bulaşık makinası program takılması

kamuran66

Üye
Katılım
25 Eki 2009
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
48
arçelik 6030 bulaşık makinası programı ilk deterjanı aldığında sürekli aynı kademede çalışıyor ve program bundan sonra ilerlemiyor. El ile bir kademe atladığında tekrar çalışıyor bir müddet sonra tekrar bir yerde takılıyor. bu takılma sırasında önceden su ısıtırdı şimdi suyu ısıtmadan takılıyor.
Bazen aklı yerine geliyor ve hiç bir şey yokmuş gibi çalışıyor. Bu arıza sırasında su alma ve tahliye işlemleri normal olarak çalışıyor.
Problemin ısıtma sistemi veya kartla bir alakası varmıdır. En son baktığımda rezistansı sağlamdı? kart mı diye şüpheleniyorum.
Aynı arıza başına gelen varsa bilgi paylaşır mı?
 
tamam şte arıza ısıtıcının ısıtamamasından kaynaklanıyor.sen ısıtıcıyı bi ölç.büyük ihtimal ısıtıcı arızalı makina ısıtma tamam devam et komutunu bekliyor.ama ısıtmayınca bekliyor.sen tıklatınca o aşama tamam diye devam ediyor.
kolay gelsin...
 
Arcelik- beko makinaların klasik hatalarından biride ısıtmada program takılmasıdır .
bu hatanın 3 nedeni olabiliyor.
1)Termostatların metal yorgunlundan devre dışı kalması
2)Tuş takımı hasar gördü ise
3)Kablo gurubu, hareketli menteşenin oldugu noktada rezinstans kablolarının sertleşip kırılması.
 
bugün rezitansı söktüm rezistans ayvayı yemiş. tüp şeklinde gizli rezistans acaba fiyatı ne civarlarda?
 
6030 Yarı mekanik yarı elektronik kontrollü bir makinadır. Program cihazı yanında bir Adet kontrol kartı mevcut. Elektronik kontrollü bir ürün olduğu için ısıtma kontrolu ntc ile yapılır. Şayet NTC yada ısıtıcı arızalı olmuş olsa bile soğuk yıkama yaparak program bitirir. ısıtıcının arızalı olmasından dolayı program takılması yapmaz.
Program takılma şikayeti anladığım kadarıyla ilk su aldıktan sonra gerçekleşiyor. 6030 makinada ilk once 15 dakika ön yıkama programını yapar. ve bu sürede ısıtma adımı gerçekleşmez. dolayısıyle ısıtma dan kaynaklı program takılması da söz konusu değil.

Sıkıntınız Tahminimce Kontrol kartından kaynaklanıyor. Söküp ısıtıcının arızalı olduğunu tespit ettiyseniz değiştirip deneyiniz. kartın fiatı 14.50 TL , Boru tipi ısıtıcı Fiatı 17.0 TL

selamlar
 
Teşekürler;
ilk önce Bende NTC sensördedir diye açtım ama sensörü ölçtüm ve sıcaklık artıkca sensörün uç değerlerinin düştüğünü gördüm. NTC sensörü normaldi. Sonra ısıtıcıyı söktüm ve dışarıdan harici elektrik verdim ama nafile ısıtıcı gitmiş. Eğer ısıtıcıyı değiştirdiğimde yine aynı sorun var ise artık kartı değiştirmeyi düşünüyorum
 
program takılması kısa yıkamada başlıyor. takıldığı noktayı tesit edip ısıtıcının uçlarına parelel bir lamba bağadım ve lamba yanıyordu.
 
merhaba

arçelik 6030 M bulaşık makinem var.

yıkarken içinden patlama sesi geldi ve sigortayı attırdı.
patlamanın nereden geldiğini anlamak için sigortayı kaldırdım tekrar aynı ses geldi ama bu sefer sigorta atmadı.
makine artık hiç çalışmıyordu.
arkasını açtığımda, 220 girişinde bulunan ve üzerinde D.E.M. F3CF75005L kodu yazan kapasitör bank diye tahmin ettiğim parça patlamış ve içinden yapışkan bir sıvı akmıştı.

Sorum şu; sigorta atma sebebi kondansatörün patlaması mı yoksa kondansatör patlaması başka bir komponentin arızası sonucunda mı oldu? Öneğin motor arızası kondansatörün patlamasına sebep olmuş olabilir mi?

Soru 2 ; bu parçayı arçelik bayileri bana satar mı?
 
patlayan parça Şebeke girişindeki parazit filtresi. yetkili servislerden temin edebilirsiniz.fiyatı 5 tl. değiştirin sorununuz çözülür. temin edemezseniz iptal edip kullanmaya devam edebilirsiniz
 
cevap için teşekkürler.

sorun neden kaynaklanmış olabilir??
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst