bosch bulaşık mak. ısıtma problemi

Bugün makine baştan çalıştı, sorun çözülmemiş. Sanırım daha yüklü bir masrafı var. İdare edeceğiz artık. Zira PGS ve program seçici pahalıdır değil mi Ali ustam?
 
Bedeki fiatı 15 tl bilemiyorum istanbulda ne kadardır.pgsnin ön yüzünde typ no yazar sanırım 513 638 veya 640 yazması lazım.
 
Makine termostadı değiştirdikten sonra ilk çalıştırdığımda takılmıştı. Ancak daha sonra arkadaşım 4 yıkama yapmış ve takılmadan yıkıyormuş. Makine parçaya alıştı mı ne:)
 
Aynı makine ve aynı sorun bendede var.Makine 50 derecede çalışıp programını düzgün şekilde bitiriyor.65 derecede ise takılıyor ve sürekli yıkamada kalıyor.65 lik termiği çıkarıp yerine 50 lik taktım yine program düzgün çalışıp bitti.Buradan 65 derecelik termiğin çalışmadıgına karar verdim ve yerine tenisini aldım aynı arıza oldu,yeni aldıgım arızalı deyip bir tane daha aldım aynı sorun devam etti.Bende hem üstündeki eski termostatı hemde yeni aldıklarımı ısıtarak kontrol ettim hepsi çalışıyor.yaklaşık 65 derece civarlarında kontaklar açılıyor.Bu durumda bana göre tek bir sey kalıyor makinenin su ısıtıcısı suyu 65 dereceye getirmeden enerjisi kesiliyor,yani su ısıtıcısının kazana cıkıp dirsek yaptıgı yerde ki termostatı kontrol etmek gerekirse degiştirmek gerekiyor.
Yanlış düşünmüyorsam bu termostatı kolayca nasıl kontrol edebilirim yada sökebilirim
 
termostat kolay deforme olabilen bir konpanet ama enerji herzaman kısa yolu tercih eder yol bulamazise akış durur .anahtar lar 3600 w enerjiyi kontakların yorgunlugundan taşıyamaz bu nedenle isıtmanın devresindeki tüm anahtar konpanentlerini ölçmen gerekir bunlar da
1kapı kilit
2ısı program seçiçisi
3program şalteri PGS
4bimetal ve sabit termostatlar
5kapak menteşe altındaki kablo agacı !(ısı problemlerinde mutlak gözlemlemeli sertleşen kablolar degiştirilmelidir)
sadece 65 derecelik termostatta oldugunu düşünüyorsan takılma anında termostatı kısa devre edebilir program şalteri ilerleyip ilerlemedigi gözlenir
Sabit termostat ile rezistansın ne alakası var deli misiniz divane misiniz..
 
Sabit termostat ile rezistansın ne alakası var deli misiniz divane misiniz..
Amacınız nedir? Mantığınıza aykırı gelen nedir? Test aşamalarından bahsetmis onursal ustamız. Farklı iddianiz varsa aktarın.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,862
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst