| ||
| | #2 (permalink) |
| fuzzy logic kontrolden bahsediyorsan eğer türkçesi nispi mantık kontrolüdür. mevcut dijital kontrol sistemleri 1 ya da 0 a göre çalışırlar. ancak fuzzy logic bu ikisi arasında kalan değerleride değerlendirmeye katar. böylece karasız kalan bölgeleri 1 e yada 0 a yuvarlamadan sahip olduğu değerlere göre işlem yapar. kararsız sistemler için son zamanlarda birçok uygulamada fuzzy kullanılmıştır. sistemin robust olması ise yaptığın kontrolün ne denli güçlü ve stabil olmasına bağlıdır. robust ı da gürbüz diye türkçeleştirmşler. fuzzy logic değil ancak PID uygulama yaptım.umarım fikir vermiştir sana | |
| | |
| | #6 (permalink) |
![]() ![]() Üyelik Tarihi: 16-02-10 Üye No : 136191 Mesajlar: 4
Popularite : 10 Populerlik : ![]() | projeni bende merak ettim araştırmışsındır arkadaşlarda bişeyler yazmışlar bulanık mantıkla alakalı arkadaşlarında dediği gibi fuzzy logic 1- 0 arasındaki değerleride değerlendirmeye alır aslında şöyle bir araba düşün birde kamyon düşün . biri hızlı biri yavaş ama kamyonda hızlıdır biri çok hızlı biri ondan daha yavaş hızlı ( farkındayım cümlenin garipliğinin ) hiç bilmeyene yardımcı olur bu bilgi merak edip okuyan olur diye basit anlattım iyi çalışmalar . |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |