Şantiye Aydınlatması

hulusicik

Üye
Katılım
2 Haz 2008
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
39
Selam arkadaşlar . Şantiye aydınlatması nasıl olmalıdır. Hangi tür armatur kullanmak iyidir. Tecrübeli arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim . 1000W lık metal halide lambalarla yapsam uygun mu ? ve kaç metre arayla koymak gerekir.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Arkadaşlar wacker LTC4L ışık kulesi ne kadar lık bir alanı aydınlatabilir ?
 
1000w lık metal halide ile aç malzeme ve az işçilik ile tasarruf edersin fakat gece iş yapılacak bir şantiye ise tavsiye etmem. ışık kaynağının olduğu tarafta yüksek miktarda kamaşmalar olacak bu da iş verimine görüş netliğinin azalmasına belki de iş kazalarına sebep olacaktır. sana tavsiyem az güçlü ışık kaynakları ile fazla sayıda direk yerleşimi yapmalısın.
 
Cevap için teşekkürler. Peki 400W lık metal halide lamba kullansam . 7 mt lik bir direğe 4 adet 400W lık projector taksam . ne kadarlık bir alanı aydınlatır ? Gece çalışması olacak şantiyelerde genelde nasıl bir aydınlatma uygulanıyor ? bilgisi olan cevap verebilirse sevinirim.
 
EAE firması aydınlatma bölümü bu tarz yapıların ücretsiz olarak lüx lümen hesabını yapıyordu en son. eğer EAE den böyle bir proje istersen sana destek vereceklerdir. bunun için önce internetten şantiye için çalışma şartlarında kaç lüx aydınlık gerekli bunu bulmalısın. sonrasında da dediğim gibi aydınlatmak istediğin alanın kabaca bir krokisini çizip EAE'ye gönderirsen sana gün içinde bile kaç wattlık ne tür armatür kullanman gerektiğini söyleyeceklerdir.
 
Alanın ne kadar olduğuna ve inşaa yapının nasıl olacağına bakmak lazım Resimleri varsa çok iyi olur bence
 
Alan yaklaşık 30000 m2 . paravan a.ş. arkadaşım 10m ara ile 400W lık metal halide ampul demişsin . direk tepesinde 1 tane mi projector olacak 4 tanemi ? 9 metrelik direğe 4 adet 1000 W metal halide projektör taksam , projektörleri ayrı yönlere baktırsam 7500m2 lik alanı aydınlatabilirmiyim ?
 
Alan yaklaşık 30000 m2 . paravan a.ş. arkadaşım 10m ara ile 400W lık metal halide ampul demişsin . direk tepesinde 1 tane mi projector olacak 4 tanemi ? 9 metrelik direğe 4 adet 1000 W metal halide projektör taksam , projektörleri ayrı yönlere baktırsam 7500m2 lik alanı aydınlatabilirmiyim ?

9 metre direk 1000w projektör 4 adet ayrı yön 7500 zor ama yaklaşık 5000 metre kara yapar
 
Şantiyede gece çalışması yapılıyorsa ; kritik ve tehlikeli bölgelerde metal halide armatürler kullanmanızı tavsiye etmem.Özellikle yüksek güçlü ekipmanların devreye girmesi anında gerilim dalgalanması oluyor,bunun sonucundada metal halide armatürler sönüyor.Soğuyup tekrar aydınlanıncaya kadar 5-10 dakika karanlıktasınız.Buralarda halojen veya ledli armatürleri tavsiye ederim.Ama genel aydınlatmada metal halide armatürler idealdir.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst