Bu Lambanın Derdi Sizce Nedir?

candogan62

Üye
Katılım
6 Şub 2009
Mesajlar
515
Puanları
6
Yaş
35
Bi süre önce Ikea'dan bir lamba almıştım. Odama bağladım ve anahtara bastığımda 1sn yandıktan sonra söndü. Birdaha da yanmadı.

Lambayı söktüm, içinde resimdeki LED'ler var. Üzerlerinde KT3 C6060 yazıyor. Faz geliyor ve sırayla 3 LED'i gezdikten sonra nötr olarak geri dönüyor. Bu şekilde bağlanmış.

LED'lerde veya kablolarda hiçbir hasar görünmüyor. Sizce sorun nerede olabilir? Lambanın 2 ucunu prize sokarak da denedim, yine yanmadı. Yani sorunun lambada olduğuna eminim.

9737.jpg
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
(Faz geliyor ve sırayla 3 LED'i gezdikten sonra nötr olarak geri dönüyor. Bu şekilde bağlanmış.)

anladığım kadarıyla led ler seri bağlanmış.ledlerden biri sağlam değil ise lamban yanmaz.
 
Ben de seri bağlandığından öyle tahmin ediyorum, ancak LED'lerde hiçbir yanık vs görünmüyor. Bir de kodunu yazdığım LED'leri elektrikçiden temin etme şansım var mıdır? Yoksa bu malzeme Ikea'ya mı özel?
 
aldığın yere götür fişi ile birlikte iade et yenisini al.resimden çok şey anlaşılmıyor.zaten sende yakınen gördüğün halde anlamamışsın
 
Ürünü fırsat reyonundan aldım, bu yüzden iade etme şansım maalesef yok.
LED'ler seri bağlı olduğundan bir kabloyla teker teker kısa devre yapıp arızalısını bulmayı düşünüyorum. Umarım 1 tanesi arızalıdır da kısa devre edip 2 tanesini kullanırım diyorum, ama bu sefer de yüksek voltaj kalan ikisini yakar mı acaba?

Öğrendiğim kadarıyla sorduğum malzeme Power LED olarak geçiyormuş. Fiyatlarını bilen var mı?

Bir de açıklamam ve resimler anlaşılmadıysa, lambayı şu mantıkla yapmışlar.
15153.jpg
 
bu tip devrelerin kalitesi zayıf.power ledler genelde ısındıkça iç dirençleri azlır ve yüksek akım çekip bozulurlar.onun için sürücü ile kullanılması yada tasarlanması gerekiyor değiştirseniz bile yine bozulacaktır.
 
Lambayı alırken bu kısmına hiç dikkat etmemiştim. Verdiğiniz bilgi için teşekkürler. Dediğiniz gibi antremizdeki spot lambalar da bir bir bozuldular.

En iyisi ben lamba küresine sığacak minik enerji tasarruflu ampul araştırayım, normal duyu da adapte ederim bir şekilde. Tekrar teşekkür ederim.
 
sorun değil ama malesef piyasada satılan bi tip ürün çok.üreticilerin işine geliyor 2 elemanla halletmek sat para kazan ama kalite yok.paralar hep çöpe.yazık oluyor.
 
Süsüne püsüne kandım işte :)) İşin kötüsü küresi o kadar küçük ki duyun sığacağından bile şüpheliyim.
 
ya yeğenim 3 led seri ve buda 220 voltamı bağlanıyor.KT3 C6060 ınternette bakındım voltajı yazmıyor.220/3=73,33 volt led başına düşüyor.bu mümkün olacağını sanmıyorum.kesinlikle led yanıktır.sen ürünü fırsat sandığın reyonda aldım diyorsun asıl fırsatı üreten almış
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,302
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst