çevre aydınlatma hesabı ??

booze

Üye
Katılım
12 Ara 2006
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
39
dış mekan aydınlatması ile ilgili hesaplar nasıl yapılır seçilen direk aralıkları ne olmalıdır bunların hesabı nasıl yapılır ??bilgisi olan yardım edebilirmi ? :S
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Adapazarında dört ayrı bölgede uyguladığım çevre aydınlatma projeleri direk ve kanal detayları, hesapları. Bu projeler size yardımcı olacaktır takıldığınız hususlar olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Dosya paylaşım sitesinden silinmiştir.
 
dosya için teşekkürler çok faydalı. benimmerak ettiğim konu bahçe aydınlatmasında duvar üstlerinde ay-yıldız özel armatürler var bunların aralarındaki mesafeleri nasıl seçmem gerekir bide çimen üstü aydınlatmalarında direk mesafelerini..
 
Bahsettiğin armatürlere bollard armatür denir çift ampullü olanları vardır,ampul gücü,reflektör ve pencere alternatifleri geniştir endirek aydınlatma yapan tipleri mevcuttur bunların hepsi armatürler arası mesafeyi etkiler.
 
Dış aydınlatma tasarımında dikkat ettiğim değişkenler.

1-Aydınlatacağım alanlarda olmasını istediğim ışık şiddetini belirlerim.Öerneğin yaya yolunda farklı ,araç yolunda farklı ,insanların akşam saatlerinde oturdukları mekanlarda farklı ve daha tenha olacak kısımlarda farklı aydınlatma şiddeti öngörürüm.
2-Seçtiğim armatürün teknik özelliklerine dikkat ederim.Direk yada endirek mi? Hangi tip ampule sahip ,ampulün ışık akısı nedir (kaç lümen) ve kaç adet ampul içeriyor.
3-Armatürlerin ışık açıları ve alanda istediğim aydınlatma şiddetine göre armatürü yerleştireceğim noktaları belirlerim.Bunu yaparken mimari bütünlük ,armatürlerin yüksekliği yada montaj yüksekliği v.b. özellikler önemlidir.
4-Dış aydınlatma da her yerde aynı ışık şiddeti istenmediğinden (kara yolları hariç) bölgesel olarak aydınlatma hesabı yapmakta fayda var.
5-son olarak aşağıdaki resimde nerede nasıl bir aydınlatma istenir görebilirsin.

Selamlar ,saygılar
 
çevre aydınlatma paneli projesi ve açıklaması varsa rica etsem bulabilirmisin yayınlarsanız sevinirim : )
 
lamp la iletişime geçersen onlarda mekan aydınlatma hesabı dige bır program var isteyınce yolluyorlar sanırım detaylı bilgiyi ordan alırsın
 
arkadaş çevre aydınlat masının belili bir hesabı yoktur.Sizden istenildiği sekilde aydınlatırsınız.Çok aydınlık itenebilir.Loş bir aydınlatma istenebilir.Bence burası bir site ise(bu sene iki site aydınlatması yatım) akşamdan saat 24 kadar 2,5 direk üzerine ekonomik ampüllü armatür kullan.saat 24 den sonra 5 mt direk üzerine iki veya üç yöne bakan 150 W metal halide kullan.5 mt direğin platformunu iyi tasarla. 2 adet zaman saati,iki adet kontaktörle zamanı ayarlayabilisin.marka vermeyelim ama malzeler kaliteli olsun. Kolay gelsin(direklerin yerlerini iyi ayarlarsan sorun cıkmaz
 
Aydınlatma bir tasarım işidir ve tasarım işini anlatmak biraz zor ,çünkü istenilene ve çevreye uyumlu bir aydınlatma yapmak gerekir.Bunu yaparken ,arazi koşulları ve yapısı ,mekanın kullanılma amacı , mimari detaylar gibi bir çok etken önem arzeder.Onun içindir ki buda ne anlatırsak anlatalım sizi tatmin etmeyecektir. Hazırlanmış projeleri ve örnekleri incelemek en güzel ve kolay yoldur derim.Kolay gelsin.
 
sayın Teknikadam_41 hocam;
bu saha aydınlatmalarının bir aydınlatma hesabı yok mu?
neye göre bu lambaları kullanıyoruz. bir depo aydınlatması için mhpr 400w lık projektör ile aydınlatma projesi çizmem istendi. ancak aydınlatma hesabını nasıl yapacağımı bilmiyorum.
bunun bi cetveli tablosu birşeyi varmı acaba?
saygılar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,175
Mesajlar
915,639
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst