Doğalgaz kazanları için Dış Sıcaklık çevrim kontrol paneli

huncom

Üye
Katılım
13 Eyl 2008
Mesajlar
62
Puanları
1
Yaş
61
Merhaba,
Dış hava sıcaklığına göre kazan suyu sıcaklığını ayarlayan sistemler hakkında bilgisi olan var mı ?
Önerebileceğiniz markalar ve modeller hangileri.? Saygılar . . .
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
kusura bakmayın maksadı tam anlayamadım merakımıda cezbettı ama plc ıle olur herhalde
birde dıs ortam sıcaklığına gore neden ayarlıyorsunuz iç ortamını ısıtmıyormusunuz
 
isitma.jpgAslında kazan su sıcaklığı değilde akış sıcaklığı yani kalorifer peteklerine giden zon suyu sıcaklığı dış hava sıcaklığına göre ayarlanır. Burada asıl amaç iç oda sıcaklıgını istenilen oranda sabit tutmaktır, bunun için binanın ısı yalıtımı pencere sayısı petek özellikleri gibi birçok etki eden faktör vardır ama genellikle yukarıdaki grafikteki eğrilerden biri(bina durumuna göre) seçilerek oda ısısı istenilen derecede sabit tutulabilir. Akış sıcaklığı bu sistemlerde üç yollu vana sayesinde ayarlanabilir. Burada şu soru akla gelebilir neden istediğimiz sıcaklığı hatta göndermek için kazanın çıkış suyu sıcaklığını set edip ayarlamıyoruz da sisteme üç yollu vana takarak bu işi yuapıyoruz? Bunun sebebi kazanımızın verimiyle alakalıdır. Çogu kazan düşük derecelerde verimli olarak çalışamaz, ayrıca kazan brolürü sık sık dur-kalk larda fazla enerji kaybına neden olur.
Piyasada bu işi yapan hazır otomatik kontrol panelleri vardır. Siemens, Danfoss, Ontrol vs . Ben bu işi kendim plc ile yaparım diyorsan Yüzer kontrol vanayı rahatlıkla kontrol edebilen markalar seçmelisin(kazan üç yollu vana motorları genellikler yüzer kontroldür.) Örneği mikrodev markalı lcd diplay li plc si ile bu işi rahatlıkla yapabilirsin çünkü içerisinde yüzer kontrol vana bloğu mevcuttur.
 
aslında konuyu açan arkadaş çok güzel konuya değınmış örnek vereyim benım ev gunduz güneş gorduğuğu için kombinın yanmasına gerek kalmıyor ama diş sicakliği kombi algılamadığı için manuel olarak kapatmak zorunda kalıyorum bu problemı ımalatçi firmalar gözönune getırmelı bence kombılere böyle bır sistem takılabılır olsa ben elektroniğin içinde bır kişiyim böyle bır cıhazı taktırırım
 
bu ısıtma egrısındekı 0,2 den 3,4 kadar olan değerler diferansıyel egrısımı emkonun 8 kanal tarayıcısı var ben onunla 8 noktadan ısı alıp role cıkıslarının bağlantısını degıstırerek ve veya kapıları mantığı ıle bır uygulama yapacaktıp uygulama ıptal edildi
 
Merhaba,
Gerek merkezi sistem kazanlarında gerekse kombilerde modellerine göre üç yollu vanalı, konpaziyonlu sistemler mevcut. Bu nedenle kazanınızın markasına göre firma ile irtibata geçerek bu şekilde bir sistemin kurulup kurulamayacağı fizibilitesini yaptırabilirsiniz.
Kazanlarda, Honeywell yada Siemens üç yollu vana, kontrol paneli, pako şalter, pano, ihtiyaç duyulursa yeni pompa (frekans ayarlı olması önerilir), dış hava sensörü ile sistem kurulabilir. Günü zaman dilimlerine ayırarak istediğiniz zaman diiminde istediğiniz sıcaklıkla oda sıcaklığını ayarlayabilir, sadece geçiş mevsimlerinde ısınma eğrisine müdahale ile yorulmadan sistemin otomatik çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst