Akıllı Ev İçin Özel Yazılım

Katılım
29 Nis 2010
Mesajlar
33
Puanları
1
Yaş
35
Merhabalar,
Şu sıralar akıllı ev sistemleri ile ilgili araştırmalar yapmaktayız. Endüstriyel alanda akıllı ev sistemlerinde kullanılan ürünleri kendi yazılımımıza entegre etmek istiyoruz. Kısacası tamamen bizim yazacağımız bir Windows tabanlı programda bir butona bastığımızda fabrikanın ışıklarını nasıl yakabiliriz konusudur. Yani iletişimi nasıl sağlayacağız, bunun için neler gerekli, hangi porttan ne tür bir komut göndermeliyiz, senaryoları nasıl hazırlayacağız gibi pratik ve anlaşılır açıklamalar arıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Akıllı ev sistemlerinde her firmanın kendi ürünleri,modülleri vardır.Bu modülleri kumanda edecek program yazmanın pek bir anlamı olmaz.
Hedefiniz nedir yani tam olarak ne yapmak istiyorsunuz.Sadece bazı kontaktörlere kumanda etmek istiyorsanız visual basic ile seri porta veya paralel porta
kumanda ederek çıkışları kontrol edebilirsiniz.
 
Modülleri kumanda etmek istemiyorum, sadece halihazırda kumanda edilmiş modülleri kontrol etmek tetiklemek istiyorum. Öğrneğin bir ev düşünün, sistem kurulmuş, tüm senaryolar hazırlanmış, benim yazacağım programda, 1. salondaki ışığı %50 aç dediğimde, programın ilgili yere komut gönderip ışığı %50 açmasını istiyorum. Ya da oda sıcaklığını almak istiyorum.

Sorum bununla ilgili, umarım anlatabilmişimdir...
 
Öncelikle bu modüllerin ,örnek olarak verdiğiniz dimmer modüllerinin haberleşme protokolü
nasıl? onu bilmek lazım.
 
Muhtemelen MODBUS kullanacağım.
Onun öncesinde size bilgi düzeyimi belirteyim, bu konuda çok yeniyim, belki size sorunumu anlatırken saçma terimler kullanıyor olabilirim, zamanla bilgi paylaşımı ile bu sorunu çözeceğime inanıyorum.

Şuanki araştırmalarıma göre, mantığıma alabildiğim haberleşme MODBUS sistemidir, bu sistem üzerinden örneklendirme yapabilirseniz daha iyi olur benim için.
 
MODBUS konusunu bilmiyorum.Ama belli bir standardı varsa program yazılabilir.
Örneğin dim edilebilen digital balastlar vardır.DALI sistemini kullanırlar.Bu sistemde gönderilen digital bilgilerin bir standartı vardır.Buna uygun devre yapılıp ve program yazılırsa kolaylıkla kontrol edilebilir.
Mesela ilk 8 bit balastı seçer, sonraki 8 bit ışık seviyesini gönderir gibi...
 
Peki bu LON olayı nedir. Yani iletişim protokollerinde birde LONWORKS diye bir olay var, o konuda bilginiz var mıdır?
 
Öncelikle bu modüllerin ,örnek olarak verdiğiniz dimmer modüllerinin haberleşme protokolü
nasıl? onu bilmek lazım.

burada en sağlıklı iletişim protokolü bluetooth'dur.

bunu yapan firmalar var sistemi komple kuruyorlar.

istenirse kontak verebilirim.
 
Peki bu LON olayı nedir. Yani iletişim protokollerinde birde LONWORKS diye bir olay var, o konuda bilginiz var mıdır?

LON da bir arayüz. SPEGA röleler ve dimmer modülleri var LON arayüzünü kullanan. Tabi bunların dilinden anlamak için programlarını kullanmak gerekiyor. Programlarının adı da yanlış ahtırlamıyorsam ALEX di.
 
Merhabalar. Bunu PIC ile yapabilirsin. komutları ise bilgisayardan seri port ile gönderebilirsin. Bilgisayardan PIC'e gönderilen veri işlenip ilgili cıkışlar verilebilir. Mesela fabrikanın ışıklarını bilgisayarla acıp kapatmayı örnek vermişsin. Bilgisayarda bir program yazarsın. Programdaki butona bastığında PIC'lı devreye veri gönderilir ilgili çıkışlar aktif olur ve fabrikanın ışıklarını yakıp söndürebilirsin. Ama PIC'li bir devre yapman şart. Yoksa direk olarak bilgisayarla iletişim kuramazsın. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,161
Mesajlar
915,574
Kullanıcılar
449,920
Son üye
Bafrali1655

Yeni konular

Geri
Üst