Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-07-2009, 21:05   #35 (permalink)
Kullanıcı Profili
sina-n
Paylaşımcı üye
sina-n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yaşadığı Yer: Ankara
Üye No : 41728
Popularite : 12
Populerlik : sina-n is on a distinguished road

yardımın için gerçekten teşekkurler ladder programlama yı baya öğrendim sayıyorum kendii bahsettiğinin yapısal programlama olduğunu biliyorum sadece dikkatimi çekti onun için sordum cevabın için teşekkurler ....
scl ile program yazmaya yeni başladım iki gündür uğraşıyorumda çok hoşuma gitti programa cok hakim oluyoruz ama sizden bir şey rica edebilirim umarım bu dili sizler gibi rahat öğrenebileceğim bi kaynak önerebilir misiniz (tabi bol örnek ve geceleerimi harcamak şartıyla)

arkadaşlar anlaşıldı bol bol gelecem size heralde.. nese

bu for dongusu nasıl yazıldıgını anlaadım ama nasıl calıstıgını ve plc de ne gormem gerektıgını anlamıyorum yanı zaten dongu olan plc ıcınde dongü yapmak ne kadar mantıklı veyahut ne için kullanılır ? mesela ben şöle bişi yapmak istedim bir dizi oluşturup bu diziyi döngüye sokarak 1 byte'ın her bitini sıra ile setlemek istedim ama yapamadım bunun için for kullandım ama içime sinmeden çünki pascal programlamada program satır satır işler bu şey zaten sürekli bir döngü içinde .....

neden döngü kullanılır bir plc de ???? inşallah derdimi anlata bilmişimdir kolay gelsin

Konu elektronikmuh tarafından (03-07-2009 Saat 21:38 ) değiştirilmiştir..
sina-n isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla